Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csíkszentdomokosi tűzoltóverseny 2009.09.20 (képek)

2009.09.21

Tűzoltóverseny Domokoson

 

Szeptember 20- án vasárnap Csíkszentdomokoson rendeztek tűzoltóversenyt a helyi önkéntesek szervezésében. A versenyen 6 felcsíki és 6 gyergyó medencei tűzoltócsapat vett részt.

 

 

Ez a verseny sem tudott lezajlani viták és feleértések nélkül. A versenyt végül a Szenttamási csapat nyerte aki nagy lendülettel és odaadással versenyzett. A második helyen osztozott a házigazdák csapata és az újfalvi tűzoltócsapat. 11 tagunk képviseletében a harmadik helyezést a mi tűzoltóságunk nyerte el. Valószinüleg az utolsó elötti verseny volt ebben az évben a számunkra, mert október hónap folyamán az alfalvi gazdanapok kertében szerveznének versenyt az alfalvi önkéntes tűzoltók.

 

 

Az idén részt vettünk 7 tűzoltóversenyen melyek közül szereztünk két második heylezést, három harmadik helyezést egy hatodik és egy hetedik helyezést. Az első helyezést sajnos még nem sikerült megszerezni de a közeljövőben reméljük arra is sor kerülhet majd.

 

 

A tűzoltóverseny lényege az, hogy a versenyzők megértsék a versenyszámok lezajlását, mert ezekre a gyakorlatokra élesben, bevetések alkalmával is szükség lehet. Ezek után az első hely sorsa már csak a szerencse kérdése. A mi tűzoltóink egy összeszokott, jó csapatot képeznek akik a versenyeken szerzett tapasztalataikat fel tudják használni az éles bevetések alkalmával.