Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elsősegélynyújtó felkészítő (2009.09.09)

2009.09.10

Elsősegélynyújtó felkészítő (2009.09.09)

 

 

Kép  

 

    A tűzoltó munkája során gyakran előfordulhat, hogy találkozik olyan helyzetekkel, amikor egy kis hozzáértéssel akár emberi életet tud megmenteni. Ennek a tudásnak a megszerzésére tartott egy felkészítőt Dr. Gál Simon Gabriella orvosnő, Gábor Tünde aszisztens közremüködésével. A felkészítő a tulajdonképpeni elsősegélynyújtásról szólt és nem az orvosi ellátásról. Megfigyelhették a résztvevők, hogy melyek a legfontosabb lépések, teendők, amikor ilyen helyzettel találkozunk. Szó esett a helyzet felismeréséről, a sérülések minél pontosabb meghatározásáról, a segitséghívás lehetőségeiről. Ezek után gyakorlati formában is bemutattak egy pár hasznos mozdulatot, mely alkalmazásával megmenthetjük vagy a mentők kiérkezéséig, életben tarthatjuk a sérültet. Külön- külön kiemelve mutatták be a sérülések fajtáit és azoknak az ellátását. Felvilágosítást nyújtottak a tűzoltóalakulat tulajdonában levő egészségügyi és elsősegélynyújtó eszközök és anyagok helyes használatáról.
 

    A felkészítő a legfontosabb és legszükségesebb dolgokat tartalmazta ahoz, hogy a tűzoltók segíteni tudjanak embertársaikon, bevetésekkor vagy a mindennapi életbe.

 

   Ezuton is köszönjük Dr. Gál Simon Gabriella orvosnőnek és Gábor Tünde aszisztensnőnek a fáradtságot, amivel összeállitotta és előadta ezt a hasznos előadást.