Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


III. Szárhegyi Tűzoltók Napja (képek, videó)

2011.05.10

Idén harmadjára került megrendezésre a szárhegyi önkéntes tűzoltók napja, melynek keretén belül több rendezvényen is részt vehettek az érdeklődők. 00000012.jpgDíszvendégeink Magyarországról érkeztek Nagybajom és Ajak településekről. A két tűzoltó csapat már rég tart szakmai és baráti kapcsolatot a helyi önkéntesekkel, így oda-vissza ellátogatnak rendszeresen egymás rendezvényeire

Pénteken, május 6-án a gyergyó-medencei tűzoltó gyerekek mérhették össze tudásukat a helyi labdarúgó pályán előkészített terepen. Kitűnő teljesítményt és mintaértékű versenyszámot mutatott be a Csomafalvi Törpe Csapat, melynek tagjai II. osztályon aluli diákok voltak. A III.-V. osztályos vegyes keretben első helyezést ért el Csomafalva, második lett Gyergyószárhegy. A következő csoportban (V.-VI. oszt. fiúk) csak Szárhegy együttese vett részt. A nagyobb fiúk korcsoportjában (VI.-VIII. oszt.) a következő sorrend alakult ki: Csomafalva, Alfalu, Remete.

Külön kategóriát képviseltek a csomafalvi VI.-VIII-os lányok, akik szintén jelesen hajtották végre a staféta illetve száraz szerelés versenyszámokat.

Szombaton reggel, a szárhegyi veterán tűzoltók vezérletével, díszfelvonulással folytatódott a rendezvénysorozat, melyet a felnőtt tűzoltók vetélkedője követett. Három versenyszámot készítettek elő a szervezők: stafétát, száraz – illetve vizes szerelést. Itt a következő helyezések születtek: I.Kilyénfalva, Újfalu; II.Tekerőpatak; III.Csomafalva, Csíkszentdomokos; IV.Szárhegy; V.Alfalu; VI.Güdüc; VII. Borzont; VIII.Nagybajom.

Külön figyelmet és tiszteletet érdemelt Güdüc csapata, amely a szárhegyi tűzoltók segítségével nemrégen alakult és példaértékűen teljesített.

Az ünnep zárását a tűzoltóbál képezte, melyen reggelig kedvükre szórakozhattak az ide látogatók. Az est folyamán díszoklevelet adtak át a tűzoltók Rubóczki Zoltán ajaki tűzoltó parancsnoknak, aki 2010-ben elnyerte Magyarországon az „Év Tűzoltója” címet

.

A tűzoltók napján készült képek itt tekinthetők meg.

A Gyergyó TV által készitett videó összeállitás itt nézhető meg.