Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagybajomba, Ajakon, Szárhegyen, Borzonton, Güdücön

2010.08.25

Július utolsó hétvégéjén a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület meghívására tűzoltó alakulatunk képviselete részt vett a Nagybajomi Népi Játékok fesztiválján. A fesztiválra az önkormányzat küldöttségével közösen utaztak el és részt vettek a vetélkedőn, ahová 12 fős csapattal neveztek be.

Augusztus első hét végéjén Ajakon vett részt tűzoltóságunk küldöttsége (önköltségen) a IV. Lakodalmas és Hagyományörző Fesztiválon az ottani Tűzoltó Egyesület meghívására. A fesztiválon volt főzőverseny közel 45 csapat benevezésével, ahol csak kizárólag lakodalmas ételeket főzhettek a benevezett csapatok.  A fesztiválon volt továbbá zenésztalálkozó, lakodalom, vőfélytalálkozó, lakodalmas fogatok felvonulása, búcsús szentmise, Beatrice, KFT, R-GO, Kormorán, Charlie koncertek.

Augusztus 13-14-15-én tűzoltó alakulatunk tagjai kivették részüket a XII. Szárhegyi Falunapok szervezéséből és lebonyolításából. Tűzoltóink gondoskodtak a rendezvény biztonságos lebonyolításáról, tűzvédelemről, de még részt vettek a vizes foci bajnokságban, az asztalitenisz versenyen, a skandenberg versenyen, a darts versenyen és a főzőversenyen ahol a tavalyi eredményt megismételve az első helyezést érték el.

Újabb egy hét telt el tűzoltó alakulatunk életében, amikor a következő pénteken augusztus 20- án Szent István ünnepén, Borzonton, a kultúrotthon előtti téren gyülekezni kezdtek a gyergyói medence falvainak gyerek-tűzoltócsapatai. Ezen a napon került sor ugyanis a Borzonti Falunapok rendezvénysorozat gyerek-tűzoltóversenyére. Tűzoltó alakulatunk fiú és lány gyerekcsapatai Ambrus József alparancsnok úr vezényletével a III.-V. osztályos kategóriákban versenyeztek, ahol mindkét csapat az első helyezést érte el.

A rendezvény szombati napján már a felnőtt tűzoltók is versenybe szálltak, de sajnos tűzoltó alakulatunk csapata nem sikerült részt vegyen a versenyen a Güdücön megrendezett Országos Enduro Bajnokság miatt, ahol szintén gondoskodni kellett a rendezvény tűzmentes lebonyolításáról. A tűzoltóversenyen hat csapat vett részt a medencéből és Csikszentimre a Csíki-medencéből. Végül a versenyt Alfalu csapata nyerte meg Újfalu és Csikszentimre csapatait megelőzve.